torsdag den 27. december 2007

Planet-hopping

Min omgangskreds har været sendt afsted til hver sin parallelverden.
Også i år er parallelverdens-panik observeret i den særlige juleform:
Fornemmelsen af at være langt væk, fra der hvor alt det vigtige sker, og fornemmelsen af, at det er alt for stille, alt for anderledes...
Ikke mindst har de singler, jeg kender, været hårdt ramt, for de har været væk fra dem, som de normalt bruger deres radar-kapacitet på.

Der er kun få ting, man kan gøre, når man sidder der i sin parallelverden og venter på pære nr. 42:
  • Tænke store tanker om, hvad forholdet skal blive til eller ikke blive til (Alle ved, at parallelverdensaftaler med sig selv er ugyldige i normalverden, med mindre de bliver gentegnede)
  • Kigge stift på sin mobiltelefon, for at tvinge manden i pæren til at levere den der sms, man venter på. (typisk type 2-single-panik)
  • Holde stædigt fast i fitnesscentervanerne for at bevare en eller anden illusion om, at man faktisk ikke er så langt væk fra normaltilstanden, som man selv går og føler, mens man er ved at gnave poten af for at komme ud af julestilhedens lænker. Og så måske for at dulme effekten af al den marcipan og rødvin som også bruges til at dæmpe parallelverdenspanik.
  • Kommunikere elektronisk med veninder og venner -eller bruge e-mail, internet eller andet digitalt som et bedre substituerende aggregat (Dildo. Red.) Igen for at fastholde illusionen om et eller andet niveau af normaltilstand.
  • Acceptere, at der ikke er andet at gøre end at være tilstede, der hvor man er. (Orv...) 
Det går jo over igen. I et par dage. Så begynder ræset forfra, nu står der bare nytårsaften på programmet. Hvem skal man være sammen med? Hvad skal man have på? Går man nogen steder hen bagefter? Oghvadlaverdeandre? Er der nogen at kysse klokken 12? Hvis nej, hvem skriver man så sms til - og hvem får man sms fra, lige før telefonnettet bryder sammen af bare panik? 

Spørgsmålet er - uanset formuleringen - hvad man selv er, hvis alting ikke er aldeles perfekt og toptunet fejlfrit? 
En god kunde for telefonselskaberne?
Afslappet? 

Ingen kommentarer: