tirsdag den 17. juni 2008

Pomfritter er da også en grøntsag...

Teenagere skal helst være kejtede, lidt bøvede og ikke ret meget andet end hormoner i gummisko. Sundhedsbegrebet kan bare ikke gradbøjes, så pomfritter kan få lov til at blive til en sund grøntsag, når det er en teenager, der spiser dem.

Ikke noget problem, siger nyhederne: Teenagere strutter af sundhed. Jeg kan bare slet ikke få det til at passe med de teenagere, jeg møder, for det er ikke sundhed, de strutter af.  
Selv de tyndeste piger er laskede og har muffin-top og sidedeller, der vælter ud over deres jeans, det er ganske få, der har en kropsfornemmelse og det er som regel dem, der også dyrker noget sport og har en ide om, at kroppen kan bruges til andet end at bære tøj.
Der er ikke belæg for at lave en bedømmelse af hele teenagegenerationen med karakteren 'strutter af sundhed', især ikke, når det bliver mere og mere tydeligt, at der er ved at opstå en lagdeling i vores samfund, hvor de socialt dårligst fungerende er nærmest fejlernærede. Teenagere går ikke fri, for uden sunde forældre med sunde holdninger og viden om sund kost, så spiser teenagere som om de var alene hjemme. Præcis ligesom uoplyste voksne gør det.

Nyhederne gennemførte en undersøgelse i en skoleklasse i Christiansfelt, der ikke kan siges at være videnskabeligt valid. (Jeg leder efter et link. Vent) På håndsoprækning for åbent kamera viste det sig at ingen i 7b ryger eller har prøvet at ryge. Surprise... 

 

Ingen kommentarer: