lørdag den 29. august 2009

Om halve deklarationer og klorin

Klorin, nu med fyrrenåleduft. Det holder ikke af to grunde: For det første skal Klorin lugte af klorin og for det andet så lugter tingene aldrig af det, der står de lugter af. Eller smager af det, der står, det smager af.

Jeg mener, hvad smager solbærvodka af? Solbær? nn-nn... Det tror jeg nok ikke det gør. En drink med solbærvodka og sprite smager overhovedet ikke af solbær. Den smager af fest. Sommerfest, latter og dans. Og lidt af den kølige vind, der kommer ind ude fra vandet.

Cola light med mojitosmag? nope. Det smager ikke et øjeblik af mojito. Det smager af det rengøringsmiddel, jeg spildte sekundet før og hvem vil frivilligt drikke noget, der smager af rengøringsmiddel uden at få lov til at have grønne blade langs gummerne og være fuld nok til at synes det er sjovt.

Cherry coke smagte af hubba bubba og Eldorado og lidt af gulvtæppet foran fjernsynet. De kan aldrig genskabe den smag igen, for nu har alle trægulve og gør rent med fyrrenåleduft og spelt.

Dream is med karamel? Smager af sukkerondt i maven og et toilet fuld af varm luft. Den luft lugter til gengæld af karamel.

Somersby med æble? Smager af det samme som Somersby med pære: Laksefarve og sure tæer i gladiatorsko. Æble? Ja ja... Hvad var det lige, Pisang ambon skulle smage af? Det smager stadig af galdebræk og lugter indtrængende af tømmermænd med tungen klistret op i ganen.

Opvaskemiddel med æble dufter af sommer og solvarmt træ udenfor sommerhuset. Og nogle gange smager golden delicious af opvaskemiddel og pap.

Luftfrisker lugter af Østrigsk bed-and-breakfeast. Alle varianterne. Også tropical night.

Klorin? Klorin lugter af klorin. Det lugter også rigtigt meget af rent køkken med muligheder. Er der noget andet, der ikke behøver en falsk varebetegnelse?

1 kommentar:

Karen sagde ...

Måske skulle man også bare lade klorin dufter af klorin, så børn ikke får lyst til at drikke det... :)