onsdag den 16. september 2009

Definer umenneskelig

Pastor Langballe har brækket sin håndled. Nu har han gips på begge hænder, fordi han ugen forinden brækkede langfingeren på den anden hånd.
Her er, hvordan Ekstra Bladet beskrev sagen - og desværre følger der også en debat med.

Langballe er nogens far, der falder lidt for ofte og slår sig. Han er skrøbelig, selvom han hader at være det. Selvom han ikke ligefrem har medietække, men oftere end tit kommer til kort overfor de 12 sekunders punchlines, som medierne giver plads til, så har han vist sig at have en glimrende, randrusiansk, underspillet humor.

Jeg griner stadig, når jeg husker hans ansigtsudtryk og den evige hængepejs, mens han siger de berømte ord om folk der kommer valfartende til landet for at blive kunstigt befrugtet, 'fordi vi har sæd i litervis'.

Om man kan lide hans holdninger eller ej, så er han stadig et menneske. Nogens far. En ægtemand. Det gør mig ked af det at opleve, at nogen mener, at man ikke har evnen til at være menneskelig og medmenneskelig fordi man tilhører den borgerlige fløj og mener, at præsten i Brorsonkirken skulle skamme sig langt ind i helvede for at misbruge sin præstekjole.

Han er forståeligt nok meget frustreret over, at han går og falder hele tiden. Ekstra Bladet og andre, der lever af at vinkle og faldbyde historier, så de forarger og sælger har ikke været sene til at kaste sig over ham som gribbe.

Ville Svend Auken have fået samme medfart?

1 kommentar:

Thominous sagde ...

Svend Auken ville naturligvis ikke få samme medfart, fordi han var en af de gode givere.

De gode holdninger er nemme at indtage, når man ikke behøver formulere en alternativ politik. De er ganske gratis.

Her er i øvrigt en ret interessant diskussion mellem Martin Krasnik og Henrik Marstal omkring gratis holdninger og moralisering vs. politik: http://www.youtube.com/watch?v=tiP3WNBqwEY