onsdag den 16. december 2009

Det er nok bare mig...

Der er meget jeg ikke forstår. En tilbagevendende undren er, hvorfor de såkaldte klimaaktivister blander ideologi ind klima-topmødet?


Så... hvis jeg nu skal tro på, at de meget engagerede og højtråbende klimaforkæmpere fra alle lande har opskriften på, hvordan jorden skal reddes, så skal jeg tro på, at vi bare skal afskaffe kapitalisme (og politibetjente) og indføre socialisme?

Troede, at historien havde bevist, at socialisme er grusomt og ikke særligt godt for menneskeheden (Se mod øst mod Gulag og glemsel og se mod anden verdenskrig og NationalSOCIALISMEN), men... jeg kan godt se, at ... nej. Det kan jeg faktisk ikke.

Det eneste, jeg kan se er, at en masse engagerede mennesker ikke stoler nok på demokrati og folkevalgtes evner til at klare et klimatopmøde og bruger deres selvretfærdige overbevisning til at lave ballade.

Men det er nok bare mig.

5 kommentarer:

Hverdagsrablen sagde ...

Hov, faldt over din blog via en blogroll, og tænkte jeg lige ville hjælpe dig:

Hvis du virkelig er interesseret i sammenhængen mellem klima og ideologi, så læs den her:

http://openesf.net/projects/activist-news-agency-archive/blog/2008/12/08/20-thesis-against-green-capitalism/

Nu er jeg ikke ekspert i politiske ideologier, men det er vist ikke socialisme som er alternativet. Nærmere et mere antiautoritært direkte demokrati. Der er vist mange forskellige ideer om hvilke ideologier der bør afløse kapitalismen, men generelt tror de klimaforkæmpere du omtaler ikke på at den grønne kapitalisme kan redde klimaet.

Der er selvfølgelig mange forskellige holdninger til hvad der bør afløse kapitalismen, så

Hverdagsrablen sagde ...

hov... den sidste sætning er en horeunge af en... ignorer den.

pernille sagde ...

Prøv at Michael Moores film "Kapitalismen - en kærlighedshistorie".

Lene sagde ...

Tak for hjælpen. Jeg forstår det lidt bedre nu - og til en vis grænse har klimademonstranterne på billedet også ret i, at det er vanskeligt at lave om på klimaet, når det er pengene og store internationale produktionsvirksomheder, der holder hjulene igang.
God forklaring, der... Jeg er glad for bidraget, for faktisk var det en helt ærlig undren.

Jeg er stadig utroligt skeptisk overfor mennesker, der tror, at man kan ændre kapitalistisk funderede samfundsordener lettere end at operere indenfor de rammer vi har nu for at redde klimaet.

Rikke sagde ...

Kyoto-aftalen er vist et glimrende eksempel på, at det at operere indenfor de givne rammer, kan være aldeles virkningsløst.