fredag den 2. juli 2010

Med angsten i cirkus

Jeg kan ikke lide gøglere. De gør mig utilpasse og klovne er jeg decideret bange for. Jeg ved ikke rigtigt hvorfor, men jeg har en anelse om, at Stephen Kings 'IT' stadig sidder og griner inde ved nogle dybtliggende nerver.
Men når man har fribilletter til Cirkus Benneweis, så skal det altså have et forsøg. Det er altid rart, når noget er gratis, så vi brugte alle pengene på overpriced popcorn istedet.

Klovnen stod i indgangen. Levende og meget meget farlig. Jeg lavede lige et  hurtigt baneskifte, så jeg kom i dækning indtil klovnen ikke kunne nå mig mere. Mens jeg sad og ventede på mit slidte plastsæde holdt jeg skarpt øje med hans bevægelser og flugtvejene.

Det, der så skete, gjorde mig mere bange end klovnen.

Ind ad en af flugtvejene fløj der 7 store indvandrerdrenge. Uden billet tydeligvis, for de skyndte sig at sætte sig, der hvor der var tomme stole, og resten stod op ad teltdugen og så ud som om det var meningen. Helt kolde. Helt stonefaced.
Det var lykkedes for dem at score sig en gratis cirkusforestilling, hvis ikke den store polske cirkus-tjener (eller hvad det erhverv nu hedder) havde set de sidste to tumle ind gennem teltdugen. De to røg ud igen, samme vej som de kom ind.

Tre rækker bag mig, lægger en ung kvinde hånden på en af de stående drenges arm og spørger, om han har billet til den sektor, for der er ledige pladser længere inde. Åbenbart har drengen været i så meget alarmberedskab at han ikke lytter, men bare tror, at han bliver angivet til polsk betjent.

Hvorefter han vender sig om mod den unge smukke og spytter hende lige i ansigtet.

Og med obskøne fagter, grimme ord og agressiv gang går han og en anden ud også.
Hun peger så på de to sidste indvandrer-teens og da de hånligt modtager uniformens ordre om at forsvinde og kopierer de andres exit, bliver kvinden lige spyttet på igen. Og kaldt luder. 
Hun sidder helt oppe på bageste række, lige ved siden af udgangen.

Jeg var chokeret. Målløs. Og bange for den trussel der lå og ventede. De kunne uden problemer komme tilbage med deres hævn.

Ingen andre rørte sig og ingen gjorde noget for hende, der sad der og var udsat. Som om de var bange eller som om at de, hvis de nu ikke reagerede, ihvertfald kunne redde sig selv.

Jeg hentede den unge kvinde og hendes to veninder, så de kunne rykke frem til der hvor jeg sad og komme uden for rækkevidde.
Hun konstaterede lettet i pausen at de 7 i det mindste ikke stod og ventede.
Den angst havde hun siddet med hele tiden.
Jeg derimod kunne konstatere, at den paralyserede, krysteragtige angst fra tilskuere, der ikke skal have noget i klemme og som uden at støtte ser til mens indvandrerdrenge spytter uskyldige i ansigtet, lugter værre end elefantstald.

Angst stinker. På alle måder.

9 kommentarer:

Anonym sagde ...

Problemet er, at siger man noget så spilles racismekortet af de pågældende 7 og siger man noget på en blog fx, så er det det samme der udspilles med af de "moralske rigtig indstillede" danskere.

Jeg er ikke racist, for jeg er ligeglad med din hudfarve. Men jeg er ikke ligeglad med, at man i misforstået humanisme tillader vold, fysisk som psykisk, trusler m.m.

Stil krav til alle uanset hudfarve og dem der seriøst mener at det ville være en god ide at indføre et parallel samfund og tillade sharia lovgivningen, burde overveje at flytte.

Det største problem i DK og Vest Europa er en indvandrergruppe der ikke kan opføre sig efter vores værdier og normer.

Dem der mener andet, må gerne forklare mig hvorfor ovennævnte gruppe mener kvinder skal behandles som 2. rangs borgere uden rettigheder.

Jeg græmmes over kulturradikale bedsteborgere der holder hånden over ovenstående opførsel...

/Jacob

Anonym sagde ...

Jeg forstår på en måde godt kujonerne. Erfaringsmæssigt er det altid 'heltene' >>de unge<< går hårdest til. Ingen har lyst til at have 6 drenge hoppene på kraniet, eller en ståldolk i maven. Til Karnevallet i Fælledparken, for et par år siden, oplevede vi noget lignende. En ung pige fik tæv af en andengenerations indvandrer, og en fyr kom til hendes redning. Hans belønning var en kniv i torso.

Husmoder sagde ...

Hvor er det sygt! Sygere end IT-klovnen. Og det værste er, at jeg nok også selv - som jeg forestiller mig de omkringsiddende var - ville være paralyseret af foragt og angst. Øv.

frøkenen sagde ...

Det er så fesent at gemme sig bag racismekortet, og på den konto opføre sig som man vil, og skide på danskere og andre indvandrere, der rent faktisk gerne vil være en del af samfundet. Det er for nemt. Tag dog noget ansvar mennesker!

Nielsen sagde ...

At sende alle muslimer ud af landet er den eneste virksomme løsning vi har på vores selvskabte problemer.

Anonym sagde ...

Problemet er at man må gå ut fra at de unge har en kniv på innerlommen og at de vil bruke denne dersom de frykter grisepryl.

susling sagde ...

Problemet er også den passivitet mange lægger for dagen. Reagerede flere - og kollektivt - så ville man hurtigt få sat den slags typer på plads. For de ville mærke, at kollektivet giver no mercy.

Lille positiv ting: De gad da gå i cirkus. Jeg mener: elefanter og klovne og gøgl. Lidt håb er der da.

Anonym sagde ...

Der var da sikkert flere af tilskuerne, som gerne ville have klappet araberne nogen på hovedet, men risikoen for at blive dømt for dåden er jo for stor...

http://homoseksuelmuslim.wordpress.com/

Anonym sagde ...

Der var da sikkert flere af tilskuerne, som gerne ville have klappet araberne nogen på hovedet, men risikoen for at blive dømt for dåden er jo for stor...

http://homoseksuelmuslim.wordpress.com/