søndag den 11. juli 2010

Undervurder aldrig et hundemenneskes hævn

Hunden skal føres i snor.
Det skal den da. Ikke desto mindre lader jeg min løbeglade hund spæne løs, når der ikke er fare for, at den løber ud på en vej.
Den er ikke jagttrænet og ville sandsynligvis ikke ane, hvad den skulle gøre, hvis det lykkedes den at stå ved siden af et rådyr. Derudover er den inderligt ligeglad med andre mennesker, den passer på børn på den ikke-interesserede måde og den spæner gladeligt forbi alt den møder på sin vej, bare den må spæne.

Da ham den gråhårede med tre hunde og en tyk kone i snor påtalte på kommunal-måden, at jeg skulle have hunden i snor, nikkede jeg også bare og sagde, at han har ret. Sådan er reglerne.
Da han fortsatte med at give mig reprimande, som om han var borgmester af skoven og personligt fornærmet, måtte jeg bremse ham. Min stolthed forbyder mig at tage mod endeløse gentagelser af det samme budskab og desuden så det ud til, at han skruede sig selv højere og højere op i perverteret selvretfærdighed.

Konen var gået hovedrystende de 5 skridt i forvejen, da jeg lavede en Britta (Claus, den er fesen ind).

Ud af det blå brøler han MØGKØTER, svinger sin hundesnor med metalhægter og slår min hund hårdt med den.
Min hund piber og så står jeg få milimeter fra hans uindfattede briller.

Jeg har den største lyst til at plante en solid knytnæve lige under hans hage og følge op med et kraftfuldt knæ i skridtet på ham, men jeg hører min mund begynde at fortælle ham konstaterende (Højt og tydeligt ihvertfald), at jeg ikke slår på hverken hans kone eller hans hunde og at han netop har forbrudt sig mod min ejendom.
Min ejendom, aka det tredje familiemedlem, stod på det tidspunkt og gemte sig rystende bag mig, med poterne på min ryg.

Sjovt nok ville han ikke ud med, hvor han bor efter at jeg lovede ham at jeg vil retsforfølge ham.
Heldigvis havde konen undervejs sagt 'Svend' med opgivende stemme. Jeg aner ikke, hvordan min hjerne har nået at opfatte det, når resten af mig var så rasende og voldsomt ophidset. Han var bestemt ikke glad for kombinationen af stærkt ophidset kvindemenneske og hurtigtarbejdende hjerne. Heller ikke for den manglende fysiske afstand mellem os.
Hans hunde krøb stadig.

Han trak sig to skridt baglæns og sagde 'jamen, så vil jeg gerne give en undskyldning' og rakte den hånd frem, der netop havde ført metalbeslået rem og gjort skade på min hund.

Jeg kan ikke huske, om jeg kaldte ham en ussel mandsling og et fjols før eller efter at jeg spurgte om han troede jeg var af arabisk afstamning, siden han troede at en undskyldning ville gøre det.

Jeg ved bare, at jeg ikke tudede ned i pelsen på O før han var gået videre.

15 kommentarer:

Thominous sagde ...

Okay, han var da syg i roen. Stakkels hans egne hunde.

Karen sagde ...

Hold da kæft en idiot!!! Én ting er at blive ved med at køre rundt i den sammen pointe, en anden er ud af det blå (lyder det som om) at slå en hund, og så er den ikke en gang hans egen (hvilket absolut heller ikke havde været i orden). Hvor er jeg glad for at du faktisk blev vred og fik givet ham den skideballe han fortjente, når det nu er ulovligt at smadre ham. Jeg ved nemlig ikke, om jeg havde været så stærk, at jeg havde skældt ud i stedet for at begynde at tude. Måske havde det været en blanding. Det håber jeg.

Og jeg har også ondt af hans hunde!

Linda sagde ...

Megaspasser, mand!! Og godt billede af din lille fis:)

lille t sagde ...

SLOG HAN HAM???
Jeg ville være flippet SKRÅT ud på ham! Fysisk!
Min hjerne kortslutter desværre i sådan en situation - jeg ville elske at kunne give idioten en tilsvarende overhaling.
Lækkert at du gennemtævede ham verbalt - det irriterer ham garanteret mere end et blåt øje, eller fem skarpe klør nedover kinden ville ha gjort :o)

Fru Z sagde ...

Gigaspasser..
Godt du ikke tudede foran ham!

Rebecca sagde ...

Han er da simpelthan vanvittig! Sikke en idiot! Hvor var det godt at du fik råbt af ham. Sådan opfører man sig bare ikke, hverken overfor sine egne eller andres dyr/børn/koner eller lign.

Dog må jeg sige at jeg ikke synes at det er særlig cool at din hund ikke var i snor. Ikke fordi man skal følge reglerne udelukkende for reglernes skyld, men fordi der sikkert er gode grunde for reglerne. Der kan være dyrebørn, menneskebørn, sarte økosystemer eller hvad ved jeg.

Nå, hul i det. Hun skulle ihvertfald skamme sig ham manden.

Anonym sagde ...

Hvad fanden fejler han...sådan en klaphat!

/
Jacob

Vestergaard sagde ...

Jeg er enig med lille t: Den verbale overhaling - foran hans kone - svier med garanti noget mere end en syngende lussing. Eller et knæ i skridtet. Eller en knytter på næsen. Eller et spark over skinnebenet.
But I digress...
Du håndterede situationen præcis som den skulle håndteres. Godt gået, Lene!
Og stakkels O. Håber han fik et ekstra tyggeben, hundekiks eller andre godter og at han i øvrigt ikke fik nogen mén af episoden.

frøkenen sagde ...

Hvor er du bare sej! Sådan en nar! HVIS du havde slået ham en lille smule, havde det været okay!

Anonym sagde ...

Nu har jeg lige læst dette og cirkus-indlægget og kan simpelthen ikke holde det tilbage længere: Hvor er du bare et ubeskriveligt fantastisk menneske, og jeg er dybt misundelig på din handlekraft og evne til at stå ved dine principper.

Verden ville være et bedre sted hvis der var flere af din slags, Lene.

Hvis ham æggehovedet der slog din hund, var min hund, var han blevet aflivet.

Lene sagde ...

Mange tak for støtten, allesammen. Det føltes bestemt ikke særligt godt resten af dagen og jeg syntes, at jeg havde svigtet min hund ved at lade den løbe løs og have startet det i første omgang. Men da jeg skrev indlægget var jeg alligevel nået frem til, at intet i hele verden berettiger vold mod det kæreste jeg har. Og at mit raseri var fuldt og helt den rigtige følelse.

Jeg er mere glad for jeres reaktioner end jeg kan give udtryk for. Alle sammen.

Kong Finland, du har lige ramt mig meget dybt (selvom jeg bestemt ikke føler mig særligt speciel selv). Gør det noget, hvis jeg printer din kommentar og tager den frem på en regnvejrsdag? Det er det bedste nogen nogensinde har skrevet til mig. Tak tak tak..

Anonym sagde ...

Du printer bare lige så meget du lyster :) Er glad for at du blev glad for den. Jeg mener hvert et ord.

SA sagde ...

Uanset om du havde hunden løs i et "hund i snor" område eller ej, den slags opførsel fra den narrøv skal man ikke stå model til. Tæve en hund (og så ovenikøbet sådan en skøn gordon setter!), hvad hulen ligner det?! Jeg beundrer dig for at kunne bevare fatningen og hverken lappe ham en på kæften en begynde at tudebrøle af bare arrigskab foran ham. Jeg er sikker på at ville have gjort begge dele! Jeg er af natur ikke noget voldeligt menneske, men når det kommer til uretfærdig behandling af min hund, så tænder jeg skråt for ret lidt... Det er nemlig et så uskyldigt væsen som er så gennemgod som intet menneske kan være.

Jeg var sikkert endt med at følge efter bissen hjem bare for at få hans adresse...

Lene sagde ...

SA: Oh, tro mig. Jeg ved hvor han bor nu.
Der er metoder til den slags.

Prophecy sagde ...

NØJ, jeg er chokeret. Hvad sker der i hovedet på mennesker med sådan en hjemmeværnstankegang?
Et er at han verbalt blander sig (og ja, han har ret, men jeg kunne ikke drømme om at sige noget), men situationen lyder som en dårlig film.
Niget andet er din reaktion. Imponerende. Flot. Intet mindre.